Inntak

Alle som kommer i behandling til oss har rusrelaterte problemer/avhengighet, eller samtidig rusavhengighet og psykiske lidelser (ROP). Vi behandler barn og unge menn og unge kvinner fra hele landet. De er alle i alderen 12 – 30 år, med ulik tilleggsproblematikk.

Fossumkollektivet tilbyr gruppebehandling med tilrettelagt individuell behandling i et fellesskap med andre ungdom/pasienter og ansatte. Det er nødvendig å kunne bo og motta behandling sammen med andre.

Behandlingshjemmel finnes i Lov om barnevern §§ 6-2 og 6-1 og i Lov om spesialisthelsetjenester § 2-1a – jfr. Lov om
kommunale helse- og omsorgstjenester § 10-4, samt Straffegjennomføringsloven § 12 som gir mulighet till å kunne gjennomføre straffen i institusjon.

Det er inntaksteamet som mottar henvisninger og plasserer. Inntaksteamet vårt består av fire ansatte som kjenner alle avdelinger særdeles godt. De kan rådgi og informere om behandlingsopplegget, og hva som kjennetegner den enkelte avdeling. Inntak samarbeider tett med innsøkende instans og avdelingene.

Hvordan få plass hos oss?

Du kan ta kontakt med din saksbehandler eller ruskonsulent, DPS, fastlege eller psykolog. De skriver en henvisning til en vurderingsenhet som vurderer om du kan få innvilget rett til døgnbehandling.

Søker du gjennom din saksbehandler i barnevernet, sender de en henvisning til Bufetat, som igjen tar kontakt med vårt inntaksteam. Inntaksteamet vil så ta kontakt med deg og din henviser for å vurdere hvilken avdeling du best kan nyttiggjøre din behandling, og når vi kan tilby deg behandlingsplass.

Vi har avtaler med flere regionale helseforetak og Bufdir om behandlingsplasser.

Forløpskoordinator ved inntak til Fossumkollektivet er Mariann Renshus, tlf. 916 76 296.

Send inntak en e-post
Kontaktinformasjon | Tlf. 69 83 31 15